fbpx

Vasárnapig lehet regisztrálni a TeSzedd!-re!

Még ezen a héten lehet regisztrálni a nyolcadik, egyben az eddigi leghosszabb TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az egyhetes márciusi rendezvénnyel is csökkenti az illegális lerakók számát, pályázatokkal és szemléletformáló akciókkal segíti a termelődő hulladék mennyiségének mérséklését, a megfelelő hasznosítást.

A 2011 óta hagyományosan megszervezett TeSzedd! akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. A kezdeményezéshez eddig összesen közel 1 millió ember csatlakozott, a rendezvénysorozat ideje alatt a korábbi években 11,1 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze országosan 1500-2000 helyszínen. A begyűjtött szemetet az Innovációs és Technológiai Minisztérium szállíttatja el a közszolgáltatókkal, azt a hulladéklerakókban ártalmatlanítják. Az idei eseményre még vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a teszedd.hu oldalon.

Az illegális lerakók felszámolása is fontos feladata a tárcának, amely az év elején kiírt pályázat útján mintegy 240 millió forint forrást biztosított az önkormányzatok számára, hogy ezzel is segítse az elhagyott hulladékhalmok felszámolását.

Ezt a célt szolgálja a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció is. Az idei évben a rendezvénysorozat egy teljes héten át, március 18-tól 24-ig tart. A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá tette a kezdeményezést.

Az ITM arra törekszik, hogy szemléletformáló akciókkal csökkentse az illegális lerakást és javítsa a szelektív gyűjtés arányát, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékok a megfelelő kukába kerüljenek, és így azokat anyagukban hasznosíthassák.

ITM

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: