fbpx

Csúcson a hulladékok és újrahasznosítható alapanyagok ára Németországban

Júliusban közel ötven éve, az 1974-es olajválság óta a legnagyobb mértékben emelkedtek a nagykereskedelmi árak Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.

Júliusban a nagykereskedelmi árak 1,1 százalékkal nőttek az előző havihoz és 11,3 százalékkal az egy évvel korábbihoz Németországban.

A júliusban elért 11,3 százalék a nagykereskedelmi árak legnagobb emelkedése 1974 októbere, az olajválság óta. A mostani magas áremelkedés jórészt a járványvédelmi válság miatt kialakult alacsony bázisnak tulajdonítható. A legnagyobb áremelkedés az energiaipari és nyersanyagipari alapanyagoknál következett be: az olajipari termékek ára 33,9 százalékkal, a hulladékok és újrahasznosítható alapanyagok ára 95,6 százalékkal, a színesfémek és ércek ára 59,2 százalékkal emelkedett éves bázison. A vas, acél és acélipari alapanyagok ára 76,1 százalékkal emelkedett, a rönkfa és a fűrészáru ára 59,9 százalékkal.

Az előző hónapban, júniusban 1,5 százalék volt a nagykereskedelmi árak havi és 10,7 százalékos az éves növekedése.

mti

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: