fbpx

Országosan elérhető az online hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjfizetés

A 2021. július hónapban kiállított hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjszámlát pár kattintással fizethetik azok az ügyfelek, akik az elmúlt hónapban jelezték elektronikus számla iránti igényüket a Díjnet felületén. Ez idáig több mint 16 ezer ügyfél élt ezzel a lehetőséggel, így ők az elmúlt negyedéves időszakra vonatkozó hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlájukat – amelyről a napokban kapnak értesítőt – már a Díjnetes fiókjukba fogadhatják, illetve azon keresztül ki is egyenlíthetik.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) a közelmúltban csatlakozott a Díjnet rendszeréhez. Az elektronikus számla (e-számla) kényelmi szolgáltatása, az NHKV Zrt. megközelítőleg 3,1 millió ügyfele számára 2021 júniusa óta elérhető és egy egyszerű regisztrációval igényelhető.

A Díjnet Zrt. az NHKV Zrt. csatlakozásával a folyamatos ügyféligényeknek tett eleget – közölte Schiszler János. A Díjnet Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az eddigi felmérések, valamint a Díjnet ügyfélszolgálatára beérkező igények is azt támasztották alá, hogy az ügyfelek a közüzemi és egyéb számlák mellett a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat is örömmel fizetik egy helyen, a Díjnet felületén. Az NHKV Zrt. csatlakozásával egy újabb meghatározó, országos közszolgáltató eszámlakezelését tudjuk biztosítani, így rengeteg háztartás online számla fogadása és fizetése válik gördülékenyebbé, gyorsabbá, átláthatóbbá.

A regisztráció könnyen és hamar elvégezhető a https://www.dijnet.hu oldalon. Az e-számla kiegyenlítése biztonságos és egyszerű.

A Díjneten elérhető az országos lefedettségű áram és gázszolgáltató, illetve több regionális közüzemi szolgáltató is, a regisztrált ügyfélszám pedig meghaladja a 820.000 főt. A regionális szolgálatók számára is igen kedvező, hogy az ügyfelek már jól ismerik a rendszert, és értékelik azt a kényelmet, hogy minden számlájukat egy helyen kezelhetik, így az ügyfelek jelentős része egyszerűen tér át az elektronikus számlakezelésre. A közmű és egyéb szolgáltatók számára az együttműködés további előnye, hogy ezzel a lehetőséggel egyszerre fokozható az ügyfélélmény és a fizetési hajlandóság is.

A Díjnet rendszerét az is kedveltté teszi, hogy az ügyfelek az e-számla Díjnetbe érkezését követően a regisztrált e-mail címre értesítést kapnak az elkészült számláról, amelyet megtekinthetnek és letölthetnek a Díjnet rendszeréből. Ezt követően a Díjnet felületén azonnali bankkártyás fizetéssel, iCsekk mobilapplikációval, internetbankon (CIB) keresztül, illetve átutalással, csoportos beszedési megbízással egyenlíthetik ki a Díjnet fiókjukba érkező elektronikus számláikat. A számlák kiegyenlítése így nemcsak biztonságos, de könnyen is igazolható, hiszen nem kell a befizetést igazoló csekkeket külön megőrizni: online pillanatok alatt lekérdezhetőek a korábbi befizetések, valamint a bankszámlakivonat is igazolásul szolgál.

Az elektronikus számla használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, megelőzhető a hulladékképződés és a károsanyag-kibocsátás, papír alapú számlák kiküldésére sincs többé szükség.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: