fbpx

Zöld átállás: a cél a biológiailag lebomló termékek magyarországi gyártása

Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek; a cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön – írta a pénzügyminiszter szerdán a Facebookon.

Varga Mihály a bejegyzés alatti videóban elmondta: azért, hogy a zöld “átállásból” a magyar cégek is profitáljanak, 10 milliárd forintos pályázattal segíti a kormány a műanyagiparban működő vállalkozások fejlesztéseit. “A cél az, hogy az itthon használt biológiailag lebomló termékek közül minél több Magyarországon készüljön” – mondta.

Hozzátette, hogy a Ginop és a Vekop programok forrásaiból egy cég 20, de akár 400 millió forintos támogatásra is pályázhat. Az elnyert támogatásból a cégek bővíthetik kapacitásaikat, modernebb technológiára válthatnak.

A pénzügyminiszter elmondta: arra kérte kollégáit, hogy gyorsított eljárásban értékeljék a pályázatokat, így négymilliárd forintnyi támogatásról már döntés született. Az elbírálás folyamatos, hamarosan újabb vállalkozások kezdhetnek fejlesztésbe – közölte.

mti

 

Facebook Comments

One thought on “Zöld átállás: a cél a biológiailag lebomló termékek magyarországi gyártása

  • 2021/07/10 at 09:11
    Permalink

    Szögezzük le sokadszorra: az egyszer használatos műanyagoknak nem az egyszer használatos más termékek, hanem a többször használatos termékek a környezetbarát alternatívái. Eldobható tányér, villa helyett elmosható, ahogy az éttermekből ismerjük. Nem véletlen, hogy az EU a most betiltott termékekből néhány kivételtől eltekintve a biológiailag lebomlóakat is tiltja.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: