fbpx

MOL: stratégiai fókuszban a hulladékgazdálkodás

A MOL Magyar Olaj és Gázipari Nyrt. “Shape Tomorrow” címmel aktualizálta 2016-ban közzétett hosszútávú vállalati stratégiáját. A stratégia 2030-ig szól, kitekintéssel 2050-ig.

A társaság számára új területekre is beruházni készül, többek között a hulladékkezelésbe és -hasznosításba, az újrahasznosításba, jelentősen növelni kívnánják az EU tanonómia szabályozási rendszeréhez igazodó, fenntartható beruházásaikat és kulcsszerepet kívánnak játszani az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kialakításában.

 

A cég igazgatóságának elnöke egyébként már tavaly novemberben kifejezte, hogy nagyon fontosnak tartja a hulladék újrafelhasználásának kérdését. Akkor a úgy fogalmazott a Világgazdaság c. lapnak: “Ezt is meg kell oldani, de Magyarország számára nemcsak kötelezettség, hanem kiváló lehetőség is. A körkörös gazdaságra építve nagyobb, mondhatni, stratégiai fókusz lesz hulladékkezelési tevékenységünkön. A Mol csoport ugyanis az egyik legösszetettebb hulladékgazdálkodási rendszert működteti a hazai ipari vállalkozások közül. Tervezzük, hogy egysége­sítjük ezt a rendszert, és hatékonyabban építjük be a körkörös gazdaságba. Ehhez megvan a tudásunk és az infrastruktúránk.”

 

Forrás: MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.Világgazdaság

Facebook Comments

2 thoughts on “MOL: stratégiai fókuszban a hulladékgazdálkodás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .