fbpx

A Szentkirályi 50 százalékban rePET-ből készült palackokat vezet be

Hazánk piacvezető ásványvízmárkája hosszú évek óta dolgozik a vállalat és az egész iparág környezettudatos működéséért. A Szentkirályi palackok 100 százalékban újrahasznosíthatóak, ám idén ősszel, a fenntarthatósági törekvések folytatásaként, az ásványvízmárka bevezeti az 50 százalékban rePET-ből – azaz újrahasznosított PET-ből – készült 0,5 literes palackokat.

 

„A Szentkirályi legújabb innovációjával a három alapelvű körforgásos gazdaság következő szintjére lép. Az első, már teljesített alapelv, hogy a környezetbarát tervezésnek köszönhetően a palackok 100 százalékban újrahasznosítható anyagból készülnek. A második alapelv szerint kulcsfontosságú a palackok hatékony visszagyűjtése, lehetőleg betétdíjas rendszerben, hiszen csak annyit lehet újrahasznosítani, amennyi visszajut a gyártásba. A mostani innováció a harmadik, másnéven „palackból-palackot” alapelvet követi, amely a legfenntarthatóbb megoldás, hiszen a régiből új PET-palack készül, és ezzel bezárul a PET-körforgás” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke és tulajdonosa.

Az új, 0,5 literes kiszerelésű szénsavas és szénsavmentes ásványvizeket kezdetben a netpincer.hu, a kifli.hu és az emag.hu webshopokban lehet beszerezni.

 

Facebook Comments

One thought on “A Szentkirályi 50 százalékban rePET-ből készült palackokat vezet be

  • 2020/11/17 at 12:06
    Permalink

    Örömteli, hogy a Szentkirályi is felismerte, hogy a PET-palackok jelentős környezet- és természetterhelők. Eddig inkább csak a víz világnapjára a kékkúti víznyerő kúthoz szervezett gyerekcsoportok fotóit láttuk tőlük. Mondjuk tény, idén előrukkoltak azzal, hogy tárgyalásokat folytatnak az egyutas italcsomagolások betétdíja ügyében a kormánnyal, meg egy ideje már persze a palackokon szerepel, hogy 100%-ban újrahasznosíthatóak. Mondjuk utóbbi, amíg a palack nem jut el a hasznosítóba, csak egy elméleti képesség és sok egyéb csomagolásról is elmondható.

    Az anyacég, a Mattoni-Karlovarské Vodi már egy ideje tart a szortimentjében 50%-os újrahasznosított anyag tartalmú palackot, elmondásuk szerint Ausztriából jön az alapanyag, kérdés lehet, a Szentkirályié is onnan jön-e. A cégvezető szerint “legfenntarhatóbb” megoldás, annál az uniós környezetpolitika szerint az újratölthető és visszaváltható palackok azért környezetbarátabbak lennének. Ilyenek a cég kínálatában vannak is, még 0,75 l-s kiszerelésben is, de leginkább a vendéglátóiparnak, halandó ember boltban nem találkozik vele.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: