fbpx

Minikerteket alakítanak ki az utcai szemétgyűjtők köré Amszterdamban a szemetelés megelőzésére

A városvezetés reméli, hogy virágok látványa eltántorítja az embereket, hogy a kukák mellé dobják a hulladékot.

Minikerteket alakítanak ki az utcai szemétgyűjtők köré Amszterdamban, ezzel próbálják meg eltántorítani az embereket attól, hogy a kukák mellé dobálják a szemetet. A kezdeményezést első körben a város 17 pontjára fogják kiterjeszteni a következő három hónapban – írta a The Guardian című brit napilap honlapja.
Rick Vermin helyi tanácstag szerint a városvezetés azt reméli, hogy a virágok látványa jobb belátásra téríti majd a potenciális szemetelőket és a minikertek egyúttal szebbé varázsolják az amszterdami utcákat.
Az utcai szemetesek körüli hulladékhalmok problémája a koronavírus-járvány okozta leálláskor vált igazán szembetűnővé, ugyanis az otthonról dolgozó emberek több ételt rendeltek, növelve a hulladék mennyiségét. A járvány miatt az amszterdamiak féltek megérinteni a szemétgyűjtőket, a kukások pedig a szokásosnál kisebb létszámban dolgoztak, ami azt jelentette, hogy az utcai szemetesek gyakran tele maradtak.
Amszterdamban az utcai szemétgyűjtőket nemcsak a járókelők használják, hanem a háztartások szemeteszsákjai is ezekbe kerülnek.
mti
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: