fbpx

Megvan az indok, miért nem tiltották be az egyszer használatos műanyagokat

Az érintett cégeknek sokakat el kellett volna bocsátaniuk, ezért időt kért a megoldás megtalálására – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Schmuck Erzsébet (LMP) azt kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy miért vonták vissza az egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos javaslatot. Orbán Viktor úgy válaszolt, az egyszer használatos műanyagokról szóló javaslatot azért vonták vissza, mert az iparági egyeztetéseken kiderült, hogy az érintett cégeknek sokakat el kellett volna bocsátaniuk, ezért időt kért a megoldás megtalálására.

Schmuck Erzsébet vitatta a közfoglalkoztatási programok sikerességét, és azt kérdezte, miért nem látták előre az egyszer használatos műanyagok tiltásával kapcsolatos problémákat. Orbán Viktor elmondta: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is arról beszél, hogy a zöld politika segítségével létrehozhatók munkahelyek, ilyen programokat terjeszt a kormány elé. A közmunkaprogram segítségével pedig 2010 után 150 ezer embert vezettek vissza a munkaerőpiacra – tette hozzá.

Megjegyezte: valóban nem kellett volna most benyújtani az egyszer használatos műanyagokról szóló javaslatot.

mti

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: