fbpx

Hulladékból készült alkotásokat várnak az ITM újabb fenntarthatósági pályázatán

A Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából írt ki ötletpályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – jelentette be Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

Április 26-a a Szellemi Tulajdon Világnapja. A világnap kapcsán kiírt újabb fenntarthatósági pályázat azt az üzenetet szeretné mindenkihez eljuttatni, hogy mai választásaink határozzák meg a holnapot. A Föld az otthonunk, vigyáznunk kell rá! – emelte ki Boros Anita.

A pályázat célja, hogy díjazza a haszontalannak tűnő, kidobásra szánt termékek alkotások formájában történő újrahasznosítását, hogy azok kreatív felhasználással új értelmet nyerve értékké váljanak.

Boros Anita elmondta, azt szeretnék tudatosítani, hogy a rendeltetésüket már betöltött anyagokra értékként is lehet gondolni, hiszen akár új alkotások alapanyagául is szolgálhatnak.

A kiírás a kormany.hu kormányzati honlap dokumentumtárában érhető el. A pályázaton bárki részt vehet, a pályaműveket 2020. június 1-ig várják. A beérkezett pályázatokat a Boros Anita államtitkár által felkért bizottság értékeli majd. Az első helyezett 100 ezer forint, a második 70 ezer forint, a harmadik 50 ezer forint értékű jutalomban részesül.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: