fbpx

A koronavírus az egyszer használatos eszközöket hozza előtérbe

A koronavírus már hazánkban is megjelent. Egymást érik az elővigyázatosságra intő intézkedések. Az Operatív Törzs a higiéniai előírások szigorú betartását kéri. A vendéglátóipar fokozott figyelmet kap, hiszen az éttermek kiemelt közösségi helységek, valamint számos intézmény élelmezését is a munkahelyi étkeztetés biztosítja. 

Bár itthon erre még nem hívják fel a figyelmet, külföldi szaklapok azonban hangsúlyozzák az egyszer használatos vendéglátóipari csomagoló eszközök használatát. A többször használatos edények a szigorú mosogatás ellenére sem garantálnak 100%-os védelmet.

Az egyszer használatos vendéglátóipari csomagolóeszközöket forgalmazó Indepack Kft. folyamatosan szolgálja ki partnereit és biztosítja az éttermi csomagoláshoz szükséges eszközöket. De mit tegyen az étterem?

A Washington Post cikke szerint a éttermeknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a tisztaságra higiéniára: a terítők, éttermi textíliák mosására, fertőtlenítő szerek fokozott használatára, valamint a tálcák, asztalok, székek időszakos fertőtlenítésére. Felhívják a figyelmet a gyakran érintett felületek, mint kilincsek, érintőképernyős rendelőfelületek, mosdók gyakori fertőtlenítő tisztítására.

A gondos óvintézkedések között természetesen az élelmiszerek csomagolása is előtérbe kerül. Az egyszer használatos eszközök teljes biztonságot jelentenek, készüljenek akár műanyagból, akár növényi alapanyagból (kukoricakeményítő – PLA, cukornád, papír).

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: