fbpx

Sípálya nyílt a koppenhágai hulladékégető tetején

A “Copenhill“-t, a világ első hulladékégető művön kialakított sípályáját, a tengerrel szemben, a dán fővárosban, Koppenhágában, a világ egyik leglaposabb országában nyitották meg.

Pénteken nyitott meg az a mesterséges sípálya Dániában, amit az egyik koppenhágai hulladékégető tetején alakítottak ki. A csúcsról kilátás nyílik a városra és a kikötőre is. Évente 50-60 ezer érdeklődőt várnak a 450 méter hosszú nyári sípályára.

Az erőmű-sportpálya azért is kitűnik 85 méteres magasságával, mert Dánia legmagasabb pontja 172.5 méter magas.

Korábban írtunk róla, hogy a projekt keretében három lesikló pályát, zöldterületeket, túraútvonalakat és egy 80 méter magas mászófalat is kialakítanak. A hulladékégető tetejére felvonók fogják szállítani a síelőket.

A 4 milliárd dán koronából (170,5 milliárd forint) megvalósuló beruházás munkálatai 2013-ban kezdődtek.

Az Amager Resource Center  1970 óta biztosít fűtést a koppenhágai otthonok számára és a gyár nem bocsát ki mérgező anyagokat.

Az üzem jelenleg 550 ezer helyi lakos és 45 ezer vállalkozás hulladékát dolgozza fel, 150 ezer háztartás számára biztosítva áramot és fűtést.

Dánia nagyrészt sík terület. Legmagasabb pontja az Yding Skovhoj, amelynek tengerszint feletti magassága 172,5 méter.

 

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: