fbpx

A hulladékmentesség jegyében kerül ismét megrendezésre a minimalista-életmód közismert fesztiválja!

A közösségi élményekre épülő fesztivál a minimalizmus hívei mellett azokat az érdeklődőket is várja, akik nyitottak a tudatos fogyasztásra.

Hazánkban is egyre népszerűbb az önkéntes egyszerűség (voluntary simplicity), avagy a minimalista életmód, melynek sokezer követője egybehangzóan vallja: a kevesebb néha több.

A Szervező Messzelátó Egyesület az idei rendezvény fő témájaként a digitális minimalizmust választotta, hiszen online jelenlétünk hatással van énképünkre, kapcsolatainkra, közösségeinkre, és természetesen fogyasztási szokásainkra is.

 

Izgalmas workshopokon térképezhetjük fel, mi jelentheti a valódi értéket számukra

Lesz többek közt előadás a “FOMO” (félelem a lemaradástól) témájában, arról, hogy mennyire technológiafüggő társadalomban élünk. Szó lesz a digitális függőségről, és arról is, miként őrizhető meg egyensúlyunk az online világban. A meghívott előadók a digitális érzelemkifejezés lehetőségeit, az online ismerkedés témáit is körbejárják.

 

Hiteles előadók

A meghívott szakértők, bloggerek és újságírók hétköznapjaik során is a tudatos és egyszerű(bb) életmódot képviselik. Személyes történeteket, példákat, praktikus tanácsokat hallhatunk Tőlük arról, miként tegyük teljesebbé életünket, a kevesebbel.

 

Játékos programok

A rendezvény kínálatában – lásd itt – természetesen a játékos elemek is megtalálhatóak, lesz többek közt slam poetry, egyéni, fenntartható öltözködési tanácsadás és ökopiactér. Az első fesztivál sokszínű kínálatához képest idén a kortárs művészet témája is helyet kapott a programok között, ennek apropóján a helyszínen kreatív alkotósarok, digitális képkeret kiállítás és improvizációs színház is várja majd az érdeklődőket.

De miért is lesz hulladékmentes ez a rendezvény?

A Messzelátó Egyesület hisz abban, hogy az egyszerűsítés által tudatosabb fogyasztási szokásokat alakíthatunk ki, amely kulcsa az ökotudatos életnek. Ennek jegyében – aktív cselekvőként – a zero waste, azaz a nulla hulladék szellemiségében rendezi meg az idei eseményét is: Ezért a belépésnél nem lesz karszalag, a büfében nem lesz szalvéta. A papírhulladék mellett a műanyagok – így a PET palackok – is kiváltásra kerülnek: A Szervező minden látogatót arra buzdít, kedvenc kulacsával érkezzen a helyszínre.

 

A rendezvény ideje: 2019. október 4-5

A rendezvény helyszíne: The Studios (Budapest, Vörösmarty u. 38.)

További információ a rendezvényről a Simplicity oldalán.

 

Képek forrása: Messzelátó Egyesület, Szerző: Biljarszki Dániel

Forrás: Zöldunió

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: