fbpx

Nem adnak többé műanyag játékot a Burger Kingben

Egy korszak véget ért csütörtökön: mától nem lehet többé műanyag játékot kapni a gyerekmenükhöz a Burger Kingben- írja a Sky Newsra hivatkozva az Euronews.

A műanyag kis játékok elhagyása a Burger King becslései szerint 320 tonnával fogja csökkenteni a cég éves hulladékmennyiségét.

A műanyagot helyette új játszósarkok és éttermi berendezések gyártására fogják felhasználni. A döntés a cég szerint összhangban van azzal a tervükkel, hogy csökkentsék az általuk megtermelt műanyaghulladékot.

A gyorsétteremlánc azt követően döntött így, hogy egy 7 és egy 9 éves Southamptoni testvérpár, Ella és Caitlin McEwan petíciót indított change.org-on a Burger King és a McDonald’s ellen.

A petícióban arra kérték a gyorsétterem láncokat, hogy gondoljanak a környezetre és ne adjanak több műanyag játékot a gyerekmenühöz. Petíciójukat félmillióan írták alá.

Hasonló lépésre készül a McDonald’s is, ők jövő hónaptól lehetőséget adnak rá, hogy a műanyag játékok helyett gyümölcsöket kérjenek a vásárlók a gyerekmenük mellé.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: