fbpx

Megjelent a 2019. évi hulladékos iparfejlesztési kiírás

A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. § alapján a termékdíjköteles termékek hulladékával kapcsolatos hulladékgazdálkodás fejlesztésére fordítható támogatás elnyerése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint állami hulladékhasznosítást közvetítő szervezet egyedi támogatási lehetőséget tett közzé.

A támogatás célja a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyság növelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzése.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a támogatási kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást nyújt, a támogatás a Támogatói Okirat kiállítását követően egy összegben, támogatási előleg formájában (egyösszegű előfinanszírozás) kerül kifizetésre, utólagos elszámolási kötelezettség mellett.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok – ezen belül a műanyag, üveg, fa, fém, papír és társított csomagolási hulladék, elektromos és elektronikus berendezések hulladékai – anyagában történő hasznosítását biztosító Magyarországon bejegyzett és jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok.

Részletes információ a www.szelektivinfo.hu oldalon. Ugyanitt megtalálhatóak a korábbi évek iparfejlesztési pályázatainak nyertesei is.

Forrás: www.szelektivinfo.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .