fbpx

Rendeletmódosítás Egerben az elektronikaihulladék-feldolgozó ellen

Módosította a helyi építési szabályzatot Eger közgyűlése csütörtökön annak érdekében, hogy a városban ne működhessen elektronikaihulladék-feldolgozó üzem.

A hevesi megyeszékhely önkormányzata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elfogadott módosítás “nem pusztán biztosítékot, hanem kettős jogi garanciát jelent”.

Emlékeztettek: a közgyűlés áprilisi rendkívüli ülésén a hulladékgazdálkodással kapcsolatos rendelet erős szigorításával megtiltotta mind az új hulladékgazdálkodási üzemek létesítését, mind az egy évnél nem régebbi hulladékgazdálkodási engedélyen alapuló tevékenységeket, különös tekintettel az elektronikai hulladék feldolgozására.

A tiltás ellenére azonban továbbra is számos támadás érte az ügyben a városvezetést a helyi ellenzék részéről – írták.

Csütörtökön a testület egyfelől harmonizálta e módosítással a helyi építési szabályzatot, valamint újabb garanciát is vállalt azért, hogy ne működhessen a városban ilyen üzem.

Az önkormányzat álláspontja szerint az áprilisi és a mostani határozat duplán szavatolja, hogy elektronikaihulladék-feldolgozó sem most, sem később ne nyithasson meg Egerben.

“A közgyűlés többsége által meghozott döntés garantálja az egriek biztonságát, és biztosítja a nyilvánosságot minden hasonló esetre, hiszen a szakmai érvek mellé az egrieknek is véleménynyilvánítási lehetőséget biztosít” – áll a közleményben.

Korábban Habis László (Fidesz-KDNP) polgármester a városba tervezett üzem létesítésének hatósági folyamatával kapcsolatban kijelentette: “nem támogatom ilyen üzem létesítését, nem engedem, hogy a testület elé olyan javaslat kerüljön, ami megteremtené indulásának feltételét”. A városvezető áprilisi sajtótájékoztatóján közölte: a hatósági folyamat 2016 óta zajlik, bizottsági anyagai elérhetőek a város honlapján.

mti

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: