fbpx

Hétfőn indul a műanyagmentes július

Ausztráliából indult 2011-ben a Plastic Free July, vagyis a Műanyagmentes Július kezdeményezés, tavaly már több mint 120 millió ember vett részt benne majdnem 170 országból.

Magyarországon tavaly a Felelős Gasztrohős Alapítvány a Humusz Szövetséggel és a Refillel együtt népszerűsítette a kezdeményezést.

Mit jelent a Műanyagmentes Július? Nem azt, hogy száműzni kell az az életünkből mindenféle műanyagot – ez gyakorlatilag lehetetlen lenne. Az viszont nem az, hogy az egyszer használatos műanyagokat kerüljük: a felesleges csomagolásokat, nejlonzacskókat, műanyag evőeszközöket, poharakat, tányérokat, szívószálakat…

Semmiből nem áll, hogy mindig legyen nálunk egy vászontáska – vagy legalább egy sokszor használható, erősebb műanyag zacskó –, boldog életet lehet élni szívószál nélkül, léteznek nem műanyagba csomagolt tejtermékek, és így tovább – a Plastic Free July honlapján sok tippet találunk még.

Ha pedig júliusban kibírtuk, minért ne folytathatnánk augusztusban, szeptemberben…?

Forrás: minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: