fbpx

Összefogás a big bag hulladékok minimalizálására

Az LC Packaging (Hollandia) – a flexibilis falú szövetkonténerek nemzetközi gyártója és forgalmazója – és a Veolia Netherlands (a Veolia globális vezető szerepet tölt be az optimalizált erőforrás-gazdálkodás területén) stratégiai partnerséget jelent be, amelynek célja a szövetkonténerekhez kapcsolódó maradék hulladék mennyiségének lehető legkisebbre csökkentése globális léptékben.

A cél egy valódi körforgást biztosító program létrehozása, amelynek célja a szövetkonténerek használat utáni visszagyűjtésének és értéknövelő újrahasznosításának optimalizálása, hiszen napjainkban a szövetkonténerek nagy százaléka még mindig az égetőművekbe vagy a hulladéklerakókba kerül.
A használt csomagolási termékek értéknövelése

Az olyan csomagolási megoldásokon túl, mint a kartonpapír csomagolás, a jutazsákok, a WPP zsákok és a mezőgazdasági iparágnak szánt raschel zsákok, az LC Packaging 2018-ban több mint 11 millió FIBC-t (szövetkonténert) forgalmazott, amelyek nagy részét saját SA 8000 és ISO 14001 tanúsítvánnyal rendelkező gyártóüzemében állítot elő Bangladesben. Mivel ezen csomagolási megoldások iránt a kereslet növekszik, az LC Packaging büszkén nyitotta meg második gyártóüzemét ez év elején. Kína és Vietnam azonban bezárta a kapukat a nagyméretű zsákok újrahasznosítása előtt, ezért a piacon felesleg mutatkozik használt szövetkonténerekből, amelyekre túl kevés újrahasznosító létesítmény jut.

 

Első lépések a fenntartható partnerség felé

Az LC Packaging és a Veolia Netherlands kísérletképpen már megkezdte ezen körforgást biztosító program végrehajtását, együttműködve az LC Packaging rendkívül motivált és fenntarthatóságot támogató ügyfeleinek egy kiválasztott körével.Amennyiben a kísérlet sikeres, a cél ennek a zártkörű megközelítésnek a kiterjesztése számos más olyan ügyfél, iparág és ellátási lánc partner tevékenységére, amelyek az LC Packaging teljes körű szövetkonténeres csomagolási portfóliójának körébe tartoznak. A partnerség keretében a Veolia Netherlands felelős a fordított logisztikáért, a visszagyűjtött csomagolóanyagok újrahasznosításáért és ezek kiváló minőségű összetevőkké alakításáért.

 

Lucas Lammers, az LC Packaging vezérigazgatója:

„Célunk a csomagolásainkhoz kapcsolódó hulladék minimalizálása és visszanyerése. Saját gyártóüzemünkben már a termelési hulladékunk 80%-át újrahasznosítjuk és WorldBag szolgáltatásunkkal pedig képesek vagyunk felújítani bizonyos típusú szövetkonténereket, akár hat alkalommal is. Egy csomagolási termék újrahasznosíthatósága függ a felhasznált anyagoktól és magától a csomagolás kialakításától. Emellettfügg a bele csomagolt terméktől, valamint azon a felhasználási helyen rendelkezésre álló infrastruktúrától és használat utáni megoldásoktól, ahol a csomagolás útja véget ér. Az ellátási lánc terén fennálló kiterjedt hálózatunk, a gyártópartnereinkkel és ügyfeleinkkel fenntartott hosszú távú kapcsolataink, valamint a Veoliával létesített partnerségünk révén lehetőséget látunk arra, hogy valóban változást hozzunk.”

 

Roger Beuting, üzletfejlesztési igazgató, Veolia Netherlands:

„A Veolia víziója a világ erőforrásokkal való ellátása, melyet részben a  visszagyűjtött csomagolóanyagok magas minőségűmásodlagos nyersanyagokká alakításával érünk el. A műanyagok értéknövelő újrahasznosításának terén fennálló műszaki és operatív szakértelmünkkel, és az LC Packaginggel erőinket egyesítve, úgy gondoljuk jelentős előrelépéseket tehetünk.  Megfelelően gyártva, tervezve és kezelve a szövetkonténerek kiváló minőségű újrahasznosítható,azaz fenntartható terméket jelentenek. A Veolia napirendjén mindenképpen előkelő helyen szerepel az ilyen típusú csomagolásokra alkalmazható, használatot követő megfelelő megoldások kifejlesztése. Az LC Packaging és ügyfelei mindkettőt biztosíthatják számunkra, a szövetkonténerek újrahasznosítását kockázat helyett lehetőséggé változtatva.”

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: