fbpx

Különdíjat ad át a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon az M5 csatorna

Különdíjjal jutalmazza a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon szereplő magyar alkotások egyikét az M5 kulturális csatorna – mondta el az MTI-nek Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója.

Hozzáfűzte: az M5 kulturális csatorna hétfőtől egy héten keresztül kiemelten foglalkozik műsoraiban a fesztivállal, amelyet május 24. és 26. között rendeznek meg Gödöllőn. Péntektől vasárnapig élő bejelentkezésekkel tudósítanak az eseményről, valamint a korábbi évek díjnyertes természetfilmjeiből is többet levetítenek a három nap alatt.

Az M5 kulturális csatorna különdíjat ad át a fesztiválon szereplő egyik magyar alkotás készítőinek. A díjnyertes film exkluzív vetítése május 27-én, hétfőn este lesz az Ez itt a kérdés című háttérműsor után, amelynek témája szintén a fesztivál lesz – hangsúlyozta Siklósi Beatrix.

Kiemelte: nagy megtiszteltetés az M5 kulturális csatorna számára, hogy egy olyan rangos esemény fő médiatámogatója lehet, mint a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál.

Az M5 nem csupán kulturális, hanem oktatási, tudományos és ismeretterjesztő témákkal is foglalkozik, ráadásul a csatorna nézői között nagy népszerűségnek örvendenek a magyar és külföldi természetfilmek – tette hozzá a csatornaigazgató.

Idén hat helyszínen összesen 145 alkotást vetítenek a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. Az elsősorban gyerekeket és családokat megszólító rendezvény kiemelt témája idén a víz lesz. A filmvetítések mellett számos kísérőprogram, valamint 65 civil és szakmai kiállító várja a közönséget.

Az ötödik alkalommal meghirdetett fesztiválon új programelem lesz az újrahasznosítás kézműveseinek utcája, a PET-palackból készült versenyautók futama, valamint a filmes közönségtalálkozók is. Emellett több kiállítás, például a világhírű természetfotós, Máté Bence szabadtéri fotótárlata is várja az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök

mti

Photo by Pietro Jeng from Pexels

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: