fbpx

Elektronikai hulladékból készülnek a tokiói olimpiai érmek

A 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai játékok összes érmét újrahasznosított elektronikai hulladékból fogják elkészíteni – számolt be a BBC.

Már 2017-ben elkezdték összeszedni például a nem használt okos telefonokat, digitális kamerákat és laptopokat azért, hogy megfelelő mennyiségű elektronikai hulladékot gyűjthessenek be a projekt megvalósításához. Az előzetes célkitűzés szerint ehhez valamivel több mint 30 kg begyűjtött aranyra, 4,1 tonna ezüstre és 2,7 bronzra lenne szükség.

A szervezők úgy számoltak, hogy márciusra érik el ezt a célt. A szükséges bronzmennyiség már júniusban összegyűlt, októberben pedig már az aranyigénynek a 90%-a, az ezüstigénynek pedig a 85%-a már biztosított volt.  Az újrahasznosított fémeket a japán lakosságtól és a kis- és nagyvállalatoktól gyűjtötték össze.

“Becslések szerint az összes olimpiai és paralimpiai érem gyártásához szükséges fémmennyiséget ki lehetne nyerni a már odaadományozott eszközökből” – nyilatkozták a Tokió 2020 szervezői.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .