fbpx

2,5 milliárd forint támogatás a hulladékhasznosítási iparnak

Mintegy 2,5 milliárd forint összegben támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium a hulladékhasznosítási ipart.

A 2018. évi Fejlesztési pályázat keretében a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok – ezen belül a fa-, papír-, üveg-, műanyag-, fém csomagolási hulladék; gumiabroncs hulladék; elektromos és elektronikus berendezések hulladéka; akkumulátor hulladék –  anyagában történő hasznosítását vagy anyagában történő hasznosítása mellett gyűjtését és/vagy előkezelését is végző vállalkozások nyújthattak be pályázatot. A vállalatok a hulladékhasznosítási rendszereik fejlesztésére, eszközbeszerzésre, valamint építési, infrastrukturális beruházások támogatására is pályázhatnak.

A kiírt pályázatra 81 beadvány érkezett, amelyből 46 pályázat támogatható. A jelenlegi, immár negyedszer kiírt pályázathoz hasonlóra már korábban, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben is lehetett jelentkezni. 2017-ben 630 millió forintra lehetett pályázni, 2018-ban pedig már 1,2 milliárd forint volt a keretösszeg. A megnövekedett igények miatt tavaly év végén a miniszter 2,5 milliárdra emelte meg ezt a keretet. A pályázatok bírálatát követően a Fejlesztési Bizottság meghozta döntését.

A 2018. évi Fejlesztési pályázat nyerteseinek listája itt érhető el.

(ITM Kommunikáció)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: