fbpx

Óriási bírság ipari hulladék illegális lerakásáért

Hétmillió jüanra (289 millió forintra) bírságoltak egy vegyipari vállalatot mintegy 122 tonna kőszénkátrány eltemetéséért egy sanghaji lakónegyedben – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség a Sanghaj Zsipao című helyi lapra hivatkozva.

A Shanghai Huarui Chemical Group még 2008-ban helyezte a földbe az ipari hulladékot tartalmazó konténereket a tengerparti város Csinsan nevű negyedében.

A város környezetvédelmi hatóságai csak 2016-ban értesültek kőszénkátrány lerakásáról, az azt követő vizsgálatok pedig súlyos szennyezést mutattak ki a talajban és a talajvízben. A vizsgálatok szerint fenol, benzol, policiklusos aromás szénhidrogén és kőolaj szennyezte be a környezetet.

A 7 millió jüanos bírságból 3 milliót a szennyezés eltakarítására, 4 milliót pedig a környezet helyreállítására szánnak.

Az ügy az első olyan környezetszennyezési ügy Sanghajban, amely egy polgári per révén jutott a hatóságok tudomására – írta a TASZSZ.

mti

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: