Az NHKV visszavonta a megfelelőségi véleményt – ha tudna, se szolgáltathatna a jövőben a Zöld Híd

Október 31-én, azonnali hatállyal visszavonta a Zöld Híd  B.I.G.G Nonprofit Kft. megfelelőségi engedélyét a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt.- és erről az Index értesülése szerint tájékoztatta is a Zöld Híddal szerződött önkormányzatokat.

 

Az önkormányzatoknak új szolgáltató után kell nézniük – már persze ha rendelkezésre áll másik és van is érvényes megfelelőségi véleményük. Az NHKV Zrt. ugyanis a szolgáltatók regionális közszolgáltató alá szervezése keretében tavaly tavasszal a 27 regionális közszolgáltató kivételével a többi közszolgáltatónak kiállított véleményt is visszavonta, így azok azóta csak a regionális szolgáltató alvállalkozójaként dolgozhatnak. A Katasztrófavédelem irányítása alatt egyébként jelenleg Pest és Nógrád megye észak-keleti részén továbbra is a Zöld Híd szolgáltat, kiegészítve az FKF Zrt. kukásautóival, amit az NHKV Zrt. közbenjárására bocsát rendelkezésre.

 

Eközben Tarlós István főpolgármester az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy 2019. március 1-el az FKF Zrt. visszakapja a számlázás jogát az NHKV Zrt.-től. Kérdéses, hogy vajon ez is része lehetett a főpolgármester feltételeinek a jövő évi önkormányzati választáson való indulásához, vagy ez a megállapodás az elmúlt napok fejleménye.

 

Az FKF a Zöld Híd területén ellátott hulladékgyűjtéséről kiadott egy közleményt, mely szerint az a budapesti gyűjtésre semmilyen negatív hatással nincs:

“Az írott és elektronikus sajtó az utóbbi napokban kiemelt érdeklődést mutat az országos hulladékkezelési helyzettel kapcsolatosan. A Katasztrófavédelem véleménye szerint a fővárosban sokkal jobb a helyzet, mint az agglomerációban.

Ezért tájékoztatni kívánunk mindenkit, hogy a Zöld Híd BIGG NKft. területén jelentkező problémák Budapest hulladékbegyűjtési rendszereit nem érintik. A vegyes települési szilárd hulladék, a kerti zöldhulladék valamint a lomok elszállítása a megszokott rendben történik a fővárosban továbbra is.

Elmaradás, esetenként néhány napos csúszás csupán a házhoz menő szelektív hulladékbegyűjtésnél jelentkezik – ahol bomló, fertőző szerves anyag nem keletkezik -, mely csúszás oka a társaságnál kialakult munkaerőhiány. Ennek felszámolásán folyamatosan dolgozunk.

Társaságunk a Katasztrófavédelem és az NHKV megkeresésére, velük együttműködve, egyeztetve szükség szerint besegít a Zöld Híd BIGG NKft. régió területén kialakult helyzet felszámolásában, de ez sem érinti hátrányosan a Főváros hulladékbegyűjtési rendszereit.

Az FKF Nonprofit Zrt. működésének finanszírozása megoldott, az NHKV-val folytatott egyeztetések alapján a felhalmozódott tartozás rendezése megtörténhet” – írja az FKF közleményében.

Forrás:
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: