fbpx

“Fűts okosan!” – idén konferencia is a légszennyezésről

Az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet szervezésében november 7-n Budapesten konferenciát szervez a szilárd tüzelőanyagok okozta légszennyezés veszélyeiről és káros hatásairól.
A konferencián bemutatják a helyes fatüzelés technológiáját és a zöldhulladékok kerti és közösségi komposztálását, mint az égetés alternatíváját. A konferencián megtekinthető lesz a Levegőtisztaság-védelmi Referencia Központ mérőbusza és láthatunk majd egy működő pellet és fa tüzelőberendezést is. A helytelen begyújtásból  és tüzelési technológiából eredő kéménytüzet a helyszínen is szimulálják. Az előadók a Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestületétől, a Herman Ottó Intézetből, a Pannon Egyetemről, a Nemzeti Népegészségügyi Központból (korábban Országos Közegészésgügyi Intézet), az Országos Meteorológiai Szolgáltattól, a NÉBIH-től és a Katasztrófavédelemtől érkeznek.
A rendezvényen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött 2018. november 5-ig. További információk és részletes program a Herman Ottó Intézet honlapján.
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: