fbpx

Meglepően sok kutya talált újra haza a MOL töltőállomások mikrochip-leolvasóinak segítségével

Már 54 MOL töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél hamarabbi hazajutását. A kezdeményezés szervezőit is meglepte a MOL töltőállomások leolvasóinak népszerűsége: mintegy három hónap alatt 121 elkóborolt kutyának próbáltak a MOL-kutakon segíteni, és a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok vissza is kerültek gazdájukhoz. A MOL bekapcsolódásával a leolvasó hálózat országossá vált, így már 124 helyen készek segíteni az elveszett kutyákon, amire szükség is van, hiszen tízből 9 kutya vidéken csavargott el.

 

Vigyél Haza Alapítvánnyal a MOL még idén májusban kezdte meg együttműködését, melynek keretében első lépésként 50 töltőállomásra helyeztek ki ingyenes mikrochip-leolvasókat. Az elkóborolt állat mikrochipjének adatai egyszerűen leolvashatóak az eszközzel, és az alapítvány önkéntes állatorvosai segítségével a kutya könnyen beazonosítható, így gyorsan vissza tud kerülni gazdájához. Azokat az állatokat, akik mikrochip hiányában nem voltak beazonosíthatóak – és így az állatorvosok nem tudták visszajuttatni a gazdáikhoz –, a megtaláló örökbefogadta vagy menhelyre kerültek.

Mintegy 450 töltőtállomásunk kutyabarát, így a négylábú kedvencek jelenléte megszokott számunkra. Mi magunk is meglepődtünk viszont azon, hogy közel három hónap alatt milyen sok elveszett kutyának volt szüksége segítségre. Szerencsére szinte az összes MOL töltőállomáson beazonosított mikrochippes kutya visszakerülhetett a gazdájához, mindenki nagy örömére” – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Jelenleg Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él a Magyar Állatorvosi Kamara nyilvántartása alapján. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezésével csak Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni gazdájához. A MOL bekapcsolódásával országossá vált mikrochip-leolvasó hálózat így immár 124 helyszínen tud az elkóborolt kutyákon segíteni. A kijelölt chip-leolvasó helyszínek megtalálhatóak a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, az applikáció INNEN tölthető le.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .