fbpx

96 nyertes az ITM a környezettudatos szemléletformáló pályázatán

Közel száz civil és egyházi szervezet, önkormányzat nyert az Innovációs és Technológiai Minisztérium környezettudatos szemléletformálási pályázatán. A szaktárca a 250 millió forintos keretösszeggel a hazai hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálást támogatja.

A 96 nyertes pályázat keretében 31 önkormányzat és 65 civil vagy egyházi szervezet többek között rendezvényeket, tanulmányutakat és táborokat szervezhet, kiadványokat készíthet.

A pályázók 1-3 millió forintra nyújthattak be környezettudatos gondolkodást erősítő, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítéséhez, a hulladék keletkezésének megelőzéséhez, újrahasznosításához kapcsolódó projektjavaslatokat. A nyertesek a támogatást előlegként, egy összegben kapják meg, azzal utólag kell elszámolniuk. A kiírás a minisztérium fenntarthatósági céljainak eléréséhez járul hozzá a környezettudatos magatartás népszerűsítésével.

A nyertes pályázók névsora elérhető az Innovációs és Technológiai Minisztérium honlapján.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: