Energetikai hasznosítás: a hazai hulladék előnyben

A Kormány weboldalán található tervezet szerint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásból származó, hazai hulladékkezelő létesítményekben előállított kiegészítő tüzelőanyag (RDF) lenne preferált a külföldi hulladékokkal szemben az arra alkalmas égető, hasznosító létesítményekben.

A jogszabálytervezet szerint az égetők üzemeltetőinek a hulladékgazdálkodási koordináló szerv (jelenleg: NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) elektronikus felületén kell regisztrálniuk és a jogszabályban rögzített tartalommal adatot szolgáltatniuk. Az elektronikus felületen a Koordináló Szerv kiközli az égetők felé a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásból rendelkezésre álló és a várható RDF hulladék mennyiségét.

Az égetők külföldi eredetű RDF hulladékok fogadására csak akkor válnak jogosulttá, ha a Koordináló Szerv hazai forrásból nem tud nekik biztosítani.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: