Az Adidas 2024-től már csak újrahasznosított alapanyagokban gondolkodik

A CNN számolt be arról, hogy az Adidas tervei szerint 2024-től csak és kizárólag újrahasznosított műanyagot használnak fel termékeik gyártásához.

A döntés szerint a sportruházat gyártó a jövőben poliészterrel sem fog dolgozni. A poliésztert a pólóktól a sportmelltartók készítésén át szinte mindenhez használták, mert gyorsan szárad és könnyű anyag.

Az Adidas azt is bejelentette, hogy már 2018-ban megszabadulnak a tiszta műanyagoktól irodáikban, üzleteikben, raktáraikban és az elosztóközpontokban is. Ezzel a lépéssel évi 40 tonna műanyagot spórolnak meg a becslések szerint.

Az Adidas elképzelése szerint a 2019 tavaszi és nyári ruházati kollekció már 41% újrahasznosított poliésztert fog tartalmazni.

A német vállalat a Parley cipő értékesítése terén is jelentős növekedést vár, amely óceáni műanyag hulladék feldolgozásával készül. Miközben továbbra is ez kis része a globális értékesítéseiknek, az Adidas arra számít, hogy a vásárlás az idén 5 millió párra ugrik szemben a 2017-es 1 millióval.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: