fbpx

Mégsem kell lemondani a szívószálról

A környezettudatosság fontosságát egyre többen felismerik, és változtatnak is a már berögzült szokásokon, hogy kíméljék a természetet. A közeljövőben a nyáron oly népszerű fesztiválok résztvevői is élhetnek a környezettudatos innovációkkal – írja a hirado.hu.

Fesztiválszezon a nyár, a koncertek egymást érik, a hangulat kitűnő – a szabadtéri programok zárás körüli időszakában azonban a fesztiválozók már szinte „térdig gázolnak” a műanyag poharak tengerében. Kondás Kata és kollégái elkötelezett környezetvédők. A Doremi Today cégüket is azért alapították, mert hisznek abban, hogy kis lépésekkel is sokat tehetünk azért, hogy kevesebb hulladékkal szennyezzük a környezetünket. Ma már egyre több innovatív megoldás létezik, amivel az ökológiai lábnyomunk jelentősen csökkenthető.

Ezért komposztálható poharakat, tányérokat, evőeszközöket és szívószálat is terveztek, és forgalmaznak. Kondás Kata a Duna Televízió Balatoni nyár című műsorában elmondta: a növényi alapanyagokból készült poharak ipari komposztban három hónap alatt bomlanak le, míg a műanyagok nagyjából ötszáz év alatt. Szóba került az is, hogyha biopohárban kérjük a fesztiválon a szomjoltót, mindössze húsz forinttal kell többet fizetnünk.

Környezettudatos pohár mellett az érdeklődők már kérhetik az ételeket környezettudatos tányérban, amelyet elfogyaszthatnak környezettudatos kanállal, késsel, villával, és mostantól a szívószálról sem kell lemondani, hiszen már kapható a környezettudatos szívószál is, ami bioműanyagból készül, és komposztálható.

Forrás: hirado.hu

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: