A miniszter tudja a hatvani bűz okát

Ungár Péter arról beszélt a Parlamentben, hogy emberek százai környezetkárosító helyek mellett élnek Magyarország. A legutóbbi ügy, amely évek óta visszatér, a hatvani eset. Számos panasz érkezett a helyben élőktől, hogy nem lehet megmaradni az utcákon, vagy a lakásokban a bűz miatt, ami évek óta terjeng, s a hatvani önkormányzat és az egri környezetvédelmi hatóság egymásra mutogat. Hasonló a helyzet Lőrinci, Heréd és Nagygombos esetében. 

A Heves megyei kormányhivatal állítólag vizsgálatot indított, de ennek eredményéről nem számoltak be – tette hozzá.

Azt kérdezte, mi az oka annak, hogy több hónapja nincs előrelépés, milyen vizsgálatok történtek, és milyen eredménnyel zárultak?

Nagy István, agrárminiszter úgy reagált: megérti az ott és a környéken élők türelmének fogyását, igazuk van.

Szavai szerint a panaszt a területi környezetvédelmi hatóság kivizsgálta, és megállapította azt nagy valószínűséggel a Hunviron Energia- és Környezetgazdálkodási Kft. lőrinci hulladékkezelő és hasznosító telepének bűzszennyezése okozza.

Jelezte: határozatban kötelezték a céget arra, hogy legkésőbb július 15-ig akkreditált mérőszervezettel bűzméréseket végeztessen. A történéseket kiemelt figyelemmel kísérik, és ha a helyzet nem változik, a hatóságnak jogszabályi lehetősége van a tevékenység korlátozására, felfüggesztésére, vagy megtiltására, erre fognak javaslatot tenni.

MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: