2025-re 100%-os újrahasznosítást vizionál a Nestlé

A Nestlé bejelentette azon törekvését, hogy 2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagot kíván használni.

A Nestlé víziója szerint, semmilyen csomagolóanyag nem végezheti hulladéklerakóban vagy szemétként, így a műanyagok sem és úgy vélik, hogy sürgősen csökkenteni kell a csomagolás környezetre gyakorolt ​​hatását.

Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg a műanyaghulladékok jelentik a világ legnagyobb fenntarthatósági problémáját, melynek megoldása közös fellépést igényel.  Olyan technológiákat dolgoznak ki, amelyekkel egyre nagyobb mértékben mozdíthatják elő a hulladék csökkentését és újrahasznosítását. A Nestlé célja, hogy 2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagokat használjon.

A vállalat három fő területre összpontosít: megszünteti a nem újrahasznosítható műanyagokat, ösztönzik a jobb újrahasznosítási arányt lehetővé tévő műanyagok használatát és megszünteti vagy megváltoztatja a csomagolóanyagok összetett kombinációit.

Felismerve a körkörös gazdaság fejlesztésének szükségességét, a Nestlé elkötelezte magát az alábbiakban:

  • Aktív szerepet vállal azon országok hatékony hulladékgyűjtést, kiválogatást és újrahasznosítást célzó megoldások kidolgozásában, ahol működik.
  • Együttműködik a teljes ellátási láncban résztvevő partnereivel és az iparági szövetségeivel a műanyag felhasználását csökkentő és az újrahasznosítást előmozdító különböző csomagolási megoldások feltárásában, valamint a műanyaghulladékok kezelésének új módszereinek kidolgozásában.
  • Megfelelő tájékoztatást biztosít az újrahasznosíthatóságról a termékcsomagolásokon, ezzel segítve a fogyasztókat a megfelelő hulladékgyűjtésben.
  • Magasabb arányban használ fel újrahasznosított műanyagot csomagolásaihoz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: