fbpx

A jövő mobilitása zöld: a FlixBus a világon elsőként e-buszokat tesztel távolsági buszhálózatban

A FlixBus, Európa legnagyobb távolsági mobilitási szolgáltatója az emobilitásba fektet és világelsőként e-buszokat tesztel távolsági buszhálózatában.

Az első teljesen elektromos FlixBus április elején kezd üzemelni Franciaországban, Párizs és Amiens között. A második e-FlixBus Németországban, Hessen és Baden-Württenberg között közlekedik majd 2018 nyarától, a növekvő német beföldi hálózat részeként a főszezonban utazókat szolgálja majd ki.

„Formálni szeretnénk a mobilitás jövőjét. Bár az e-buszok pillanatnyilag még jóval drágábbak egy átlagos busznál, meggyőződésünk, hogy a jelenlegi fejlesztés hosszú távon megtérülő befektetés lesz a cég, az utasok és a környezet szempontjából is.” – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója. „Szolgáltatóként kifejezzük, hogy a mobilitási szektorban egy potenciális fordulóponthoz értünk. Az első teljesen elektromos távolsági busz a gyártóknak is azt kommunikálja, hogy kezdeményezzenek innovációt és fejlesszenek alternatívákat a dízelmotoros járműveknek. A fenntartható mobilitás nemcsak üzleti előnyt jelent, hanem az utazás szociális és környezeti aspektusaira is hatással van.”

 

Fenntartható utazás mindenkinek

A FlixBus által kínált távolsági buszos utazás a jelenleg elérhető egyik legkörnyezetbarátabb közlekedési mód a modern flottának és a járműveket jellemző kapacitáskihasználtságnak köszönhetően. Azok, akik hosszabb utakon a buszt választják személygépkocsi helyett akár 80 százalékkal is csökkenthetik szénmonoxid kibocsátásukat.

„A jelenlegi trendek a saját autó használatától egyre inkább a shared mobility lehetőségei felé tolódnak, ide tartozik a buszos utazás is. A FlixBus büszke rá, hogy úttörő szerepet tölt be abban, hogy elősegítse a fosszilis üzemanyagokkal történő szállítástól való eltávolodást azáltal, hogy az egyik legkörnyezetbarátabb mobilitási lehetőséget kínálja Európában.”

A FlixMobility küldetése, hogy zöld és okos mobilitást biztosítson mindenkinek. Ennek jegyében a cég két további mérföldkövet tervez elérni az év első felében: március 23-án megjelenik a német piacon a FlixTrain, az első zöld távolsági vonat, tavasszal pedig Kaliforniában, Los Angelesben kezdi meg működését a FlixBus USA. A FlixBus a következő hónapokban is folytatja az európai buszhálózat fejlesztését. Március második felétől Grácba, Szófiába és két újonnan elérhető horvát városba, Eszékre és Bródba is indulnak majd közvetlen buszok Magyarországról, a nyári csúcsidőszakban pedig további célállomások és járatsűrítések várhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: