fbpx

Workshop a hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezésekről

Az EU által elfogadott Körforgásos Gazdasági Csomag célja, hogy segítséget nyújtson az európai vállalkozásoknak és fogyasztóknak, egy erősebb, fokozottabb mértékben körforgásos gazdaságra történő áttérésre, az erőforrások fenntarthatóbb módon történő felhasználása révén. A javasolt intézkedések a nagyobb mértékű újrahasznosítás és újrafelhasználás révén hozzájárulnak ahhoz, hogy záruljon a termékek életciklusának köre, továbbá a környezet és a gazdaság számára egyaránt előnyökkel szolgálnak. A tervek az összes nyersanyag, termék és hulladék legteljesebb körű hasznosításával és felhasználásával elősegítik az energia-megtakarítást és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését. A javaslatok a teljes életciklust lefedik: a termeléstől és fogyasztástól a hulladékgazdálkodáson át a másodlagos nyersanyagok piacáig.

Túlzás nélkül mondható, hogy ez a törekvés alapjaiban változtatja meg a hulladékról alkotott eddigi vélekedést és helyezi azt a nyersanyagok legfőbb potenciális forrásának pozíciójába. Mindez a gazdasági szereplők működésére egyik legjelentősebb hatással fog bírni az elkövetkező évek során, így fontos, hogy ezt időben megismerve, lehetőségként tekintsenek rá és hozzák céljaiakkal összhangba.

Ennek érdekében a Bay Zoltán Nonprofit Kft. „Új kihívások a vállalkozások életében: a Körforgásos Gazdaság / Hulladékból ÉRTÉK!“elnevezésű workshop sorozatot szervez, melynek első állomására 2018. március 13-án 13.00 órától rendeznek mega BAY ZOLTÁN NONPROFIT KFT. budapesti intézetében (1116 Budapest, Kondorfa u. 1.).

A rendezvény célja, hogy hozzásegítsék a résztvevőket az ezzel kapcsolatos információkhoz, melyen belül megismerkedhetnek a EU Körforgásos Gazdaság Csomagjának fő célkitűzéseivel és a legjobb hulladékkezelési gyakorlatokkal. A rendezvénnyel igyekszenek lehetőséget teremteni a kétirányú információcserére egy kötetlen kerekasztal beszélgetés keretein belül, amelynek kitűzött célja a jelenlegi nehézségek bemutatása és megoldások keresése lesz.

Jelen esemény első állomása a Bay Zoltán Kutatóintézet által szervezett, a Körforgásos Gazdaságról szóló rendezvénysorozatnak. Az első rendezvény fókuszában a hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezések kerülnek.

 

A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Részvételi szándékát kérjük jelezze az alábbi online linken

https://www.eventbrite.com/o/bay-zoltan-nonprofit-ltd-for-applied-research-partner-of-eit-kic-raw-materials-in-clc-south-11953930845

vagy a következő e-mail címek valamelyikén: vivien.annus@bayzoltan.hu, patricia.groo@bayzoltan.hu

 

Időpont:         2018.03.13                 13.00 óra

Helyszín:        Bay Zoltán Nonprofit Kft.

                           (1116 Budapest, Kondorfa u. 1. )

 

A workshop tervezett programja:

13.00                Vendégek érkezése, regisztráció/fogadás

13.30                Bevezető, Bay Zoltán Nonprofit Kft. szerepe a körforgásos gazdaságban

Előadó: István Zsolt, Bay Zoltán Nonprofit Kft, osztályvezető

13.50                A Körforgásos Gazdaság

Előadó: Chrabák Péter, tudományos munkatárs

A Körforgásos Gazdaság akciótervei

Előadó: Varga Dávid, divizíó igazgató

14.15                Esettanulmányok: Új üzleti modellek az elektronikai és elektromos termékek/hulladékok területén

15.00                Kávészünet

15.15                Kerekasztal beszélgetés

Moderátorok: István Zsolt, Varga Dávid

17.00                Program lezárása, kötetlen beszélgetés

18.00                Program vége

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: