fbpx

Több mint kétmilliárd forintból fejlesztik tovább a Győr és Sopron környéki hulladékgazdálkodási rendszereket

Több mint kétmilliárd forintból fejlesztik a Győr és Sopron környéki hulladékgazdálkodási rendszereket – közölték a hulladékgazdálkodási önkormányzati társulások az MTI-vel.

A beruházások célja a magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása, a költség-hatékonyság javítása és a hulladékkezelő kapacitások bővítése. A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 112 települést érintő beruházása 1,2 milliárd forintból valósul meg, amelyet az Európai Unió 1,1 milliárd forinttal támogat.

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 47 települést érintő, 960 millió forintos beruházása pedig 860 millió forint európai uniós támogatást kapott. Győr térségében egyebek mellett növelik a hulladékgyűjtő helyek számát, negyven új helyszínen gyűjtőszigetet alakítanak ki, hatvan helyszínen pedig nagyobb méretűre cserélik a gyűjtőedényeket. Korszerűsítik a hulladékhasznosítást megelőző előkészítő rendszert, fejlesztik a mechanikai-biológiai előkezelőt, gépeket és járműveket szereznek be.

Sopron térségében egyebek mellett a kommunális hulladék mechanikai előkezelését fejlesztik, hogy a lerakandó hulladék mennyisége csökkenthető legyen. Szelektív hulladékgyűjtő edényeket is beszereznek, emellett hulladékgyűjtő autókat és gépeket vásárolnak.

MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .