fbpx

A piac, ahol csak újrahasznosítható hulladékot engedélyeznének

A nagy múltú londoni piac, ahol júniusban terrortámadás történt, betiltja a biológiailag le nem bomló plasztikcsomagolások és az egyszeri használat után eldobható műanyag italos dobozok árusítását nemcsak az árusainál, de a piac szélén levő kávézókban is. Ingyenes vízkutakat létesítenek a turisták és a vásárlók számára – írja a Piac és Profit.

Londonban kontrollálhatatlanná vált az eldobható műanyag italos palackok forgalma, az angol szeméttelepek és szemétégetők roskadoznak tőlük, derült ki egy londoni környezetvédelmi bizottság jelentéséből. A testület azt javasolta a városvezetésnek, hogy vezessen be szelektív hulladékgazdálkodási rendszert a palackok visszagyűjtésére és ivókutak létesítését városszerte. A Borough Market több száz éves múltra tekint vissza, London prémium-kategóriás és magas árfekvésű ínyenc-turizmusának egyik központja.

A 4763 négyzetméteres piac vezetése arra kényszeríti standdal rendelkező 114 árusát és a piac szélén lévő kávéházakat és pubokat is, hogy biológiaiag lebomló műanyaggal oldják meg termékeik csomagolását, illetve ne árusítsanak eldobható műanyag palackokban italt. Hat hónapon belül akarják elérni mindezt, utána a műanyag ki lesz tiltva a piacról. A látogatók ellátása végett kutakat helyeznek ki a piac több pontján, melyekből ingyen lehet ivóvizet venni. A piac vezetőségének célja, hogy minden hulladéka újrahasznosítható legyen.

További részletek a Piac és Profit oldalán ide kattintva.

A cikk megjelenése a piacesprofit.hu weboldal hozzájárulásával történt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: