fbpx

Egy régió, egy közszolgáltató – nem jár drágulással az átállás

Jövő év januárjától integrált hulladékgazdálkodási rendszer indul BAZ megyében, a közszolgáltatást végző cég egységes, racionálisan, de nonprofit alapon működő szolgáltatást biztosít a megyében élők számára. A változásból a lakosság semmit nem fog érzékelni, áremelkedéssel sem kell számolni – írja a minap.hu.

A kormány célként határozta meg a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás rendszerének átalakítását, aminek központi eleme egy egységes, nonprofit közszolgáltatói struktúra megalkotása. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. 2016. november végén közzétette az ennek alapján kialakított új hulladékgazdálkodási régiókat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy közszolgáltató társaság működése támogatott. A jogszabályi előírások teljesítése érdekében ezért elengedhetetlen egy olyan hulladék-gazdálkodási rendszer felállítása, amelyben a közszolgáltatást a megye teljes területén egy szervezet látja el, megvalósítva az „egy régió, egy közszolgáltató” modellt.

Az integrációs folyamat biztosítására a megye három meghatározó közszolgáltató társasága megalakította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft-t (BMH NKft.), ami azzal a céllal jött létre, hogy egységes, racionálisan, de nonprofit alapon működő szolgáltatást biztosítson a megyében élők számára. Az új modell keretén belül egy egységes műszaki tartalommal bíró, hatékonyabb közszolgáltatási rendszer jön létre.

Majoros Róbert ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, a rendszer 2018 elején sorra kerülő átalakításából a Miskolcon hulladék-gazdálkodási tevékenységet végző MiReHuKöz Nonprofit Kft. szolgáltatási területén élők semmilyen változást nem fognak észlelni. A korábban bevezetett szolgáltatások – úgymint a csomagolási hulladékok házhoz menő gyűjtése, a zöldhulladék-gyűjtés, a házhoz menő lomtalanítás – változatlan formában és gyakorisággal állnak majd a lakosság rendelkezésére.

– Fontos hangsúlyoznunk, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjak nem változnak. Beszedésére továbbra is kizárólag az NHKV Zrt. jogosult, a szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó számlákat is tőlük kapja majd a lakosság – ismertette a MiReHuKöz ügyvezetője. Majoros Róbert hozzátette, az új közszolgáltató belépésével egységesítik a műszaki tartalmat a megyében: a miskolci emelt szintet vezetik be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: