fbpx

Szemétszállítási problémákat lát az LMP

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Szekszárd és a környező települések szemétszállítási problémáiról és a szemétszállítás országos szintű összeomlásáról beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus felidézte: korábban már beszélt arról, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hogyan teszi tönkre a szemétszállítás rendszerét az egész országban, aminek szerinte egyik oka a szervezetlenség, másrészt viszont szándékosság is áll a háttérben. Hadházy Ákos szerint azért akarják tönkre tenni a jórészt önkormányzati tulajdonú szemétszállító cégeket, hogy később ezeket “a miniszterelnökhöz közel álló” üzletemberek vásárolhassák meg.

Az LMP társelnöke saját tapasztalataira és helyi lakosok beszámolóira hivatkozva Szekszárd és a környező települések szemétszállítási problémáiról, kimaradó körjáratokról, el nem szállított konténerekről és a szelektíven gyűjtött hulladék nem megfelelő kezeléséről beszélt.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Horváth István szekszárdi fideszes képviselő egy közösségi oldalon tett bejegyzésében maga számolt be arról, hogy a környékbeli polgármesterek elégedetlenek a szemétszállítással. A szekszárdi szemétszállító cég ügyvezetője Bátaszék polgármesterének írt levelében azzal magyarázkodott, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem fizeti ki a szolgáltatást, így már a kukásautók szervizelésére sincs pénz – tette hozzá.

“Úgy tűnik jóval hamarabb bekövetkezett az az állapot, amikor gyakorlatilag megindul a szemétszállítás összeomlása” – értékelt Hadházy Ákos, aki szerint a szekszárdi helyzet komoly intelem arra, hogy mi vár Magyarországra. “Gyakorlatilag el fogja lepni a szemét Magyarországot” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: LMP mindent meg fog tenni azért, hogy “eltakarítsák a szemetet”.

MTI

One thought on “Szemétszállítási problémákat lát az LMP

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: