fbpx

Ökoinnovációk csúcstalálkozója Budapesten

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége immáron 5. alkalommal rendezi meg az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást, mely indulása óta Közép-és Kelet Európa jelentős környezetipari szakkiállításává vált.

A Dr. Áder János Köztársasági Elnök védnöksége alatt szervezett eseményen találkozhatunk a magyar a zöldipar legújabb innovációival és technológiáival, s a legkülönbözőbb területek szakértőitől is kérdezhetünk. A MÁV Zrt. szponzorálásának köszönhetően, az V. Ökoindustria kiállítás 2017. november 8-10. között lesz látogatható a Vasúttörténeti Parkban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A színes, három napos kiállítás és programsorozat 1000 négyzetméteren biztosít lehetőséget a tartalmas szórakozásra, az ismeretszerzésre és a magyar zöldipar eszmecseréjére. A közel 70 kiállító cégnek és szervezetnek köszönhetően kiváló alkalom nyílik az innovatív környezetvédelmi technológiák és szolgáltatások megtekintésére, kipróbálására (elektromos autó tesztvezetés, szemléletformáló játékok, ökopiac, stb.). De választ kaphatunk a bennünket foglalkoztató kérdésekre is:

– Kié a jövő? Elektromos autó, hibrid, vagy tömegközlekedés?

– Melyik számomra a leghatékonyabb fűtési módszer?

– Mennyire tiszta a csapvizem?

– Hová kerül a szelektív hulladék és mi történik vele?

– Hogy néz ki a jövő városa?

A kiállításhoz kapcsolódik egy magas színvonalú szakmai konferenciasorozat is, ami lefedi korunk legnagyobb környezeti/társadalmi kihívásait:

nemzetközi hulladékgazdálkodási (ISWA) konferencia,

„Klímaváltozás és/vagy Klímaadaptáció?”  – XXII. KÖVET konferencia,

Smart City workshop a fenntartható városokról,

Zöld mobilitás jelene és jövője,

Körforgásos gazdaság – A gazdasági szervezetek környezetvédelmi feladatai

– Kerekasztal az illegális hulladék elhelyezésről.

A kiállításra a regisztráció ingyenes, a konferenciáknál külön regisztráció szükséges és van, amelyik csak térítés ellenében látogatható! (www.okoindustria.hu)

 

A konferenciák mellett, az idén 25 éves környezetvédelmi szövetség egy hangulatos közösségi teret, ÖKO-Kávézót is biztosít a látogatóknak és a kiállítóknak, hogy kényelmesen, egy jó kávé mellett lehessen izgalmas pódiumbeszélgetéseket, előadásokat és filmvetítéseket hallgatni.

A hazai zöldipar képviselt területei a kiállításon:

  • megújuló energiaforrások,
  • zöld mobilitás,
  • természetvédelem,
  • klíma- levegőtisztaság-védelem,
  • hulladékgazdálkodás és illegális hulladékelhagyás,
  • víz- és szennyvízkezelés,
  • fenntartható fejlődés

Teljes kiállítói lista itt található

Az idei évben letölthető mobilalkalmazással is készülünk kiállítóinknak és látogatóinknak egyaránt, melyben többek között megtalálható lesz az összes rendezvény, a kiállítók listája rövid tájékoztatóval és a legfrissebb információk, a kiállítás területén a tájékozódást pedig egy térképes kereső könnyíti majd.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: