fbpx

POP&SHOP: ruhatervezés hulladék nélkül

Magyar tervezők is bemutatkoznak a péntektől vasárnapig látogatható POP and SHOP Európai Divat- és Dizájn Vásáron Brüsszelben.

A brüsszeli Balassi Intézet tájékoztatása szerint az Európai Unió Nemzeti Kulturális Intézeteinek Szövetsége (EUNIC) szervezésében negyedik alkalommal rendezik meg a divat- és dizájn vásárt, amelyen 8 ország – Magyarország mellett Csehország, Észtország, Lengyelország, Románia, Baszkföld, Ausztria és a Feröer-szigetek – több mint 40 tervezőjének termékei láthatók.

Amint a szervezők elmondták, a bemutatott kortárs divat- és formatervezési tárgyakat a részt vevő országok egyedi kultúrája és természeti környezetük inspirálták. Az idei vásárt az úgynevezett slow fashion, a felgyorsult fogyasztással szembenállást hirdető mozgalom ihlette. A tervezőknek és a gyártóknak arra kell figyelniük, hogy a termékeik előállítása során semmilyen hulladékot nem hagyhatnak maguk után – húzták alá.

A tájékoztatás szerint Magyarországról a dizájnékszerek között Király Fanni és Rékasy Bálint ékszertervezők alkotásait állítják ki. A Fashion design kategóriában az ille-olla divatmárka termékei Illéssy Lenke és Illéssy Kata ötletei alapján, valamint a Csík Orsolya főtervező vezette INQ divatruház termékei láthatók és vásárolhatók meg.

Molnár Réka textiltervező az általa létrehozott Moringa márkanév alatt, saját tervezésű, kisszériás lakástextiljeit és lakberendezési kiegészítőit állítja ki. Tóth Eszter és Sziládi Noémi textiltervezők, valamint Rakovszky Zsófia projektmenedzser a Müskinn dizájnstúdió tervezte és gyártotta táskákat és kiegészítőket mutatja be Brüsszelben.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: