fbpx

Új esélyt kapnak a gyűjtőszigetek

Portálunk is beszámolt róla, hogy a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Nonprofit Kft. ügyvezetőjének javaslatára a testület azonnali hatállyal megszüntette a 2004-től kialakított és a magasházas övezetekbe telepített szelektív hulladékgyűjtési rendszert a nem megfelelő működés miatt.

A drasztikus lépésre azért volt szükség, mert az edényekben elhelyezett hulladék 2-3 éve egyre szennyezettebb, a hasznosításra alkalmas frakció aránya 30-50 %-ra csökkent, így annak kezelése, feldolgozása értelmetlenné vált.

A helyi közszolgáltató a begyűjtött szelektív szigeteknek új esélyt adna. Az edények egy részét, hozzávetőlegesen egyharmadát a helyi általános iskolák kaphatják meg, amennyiben arra igényük van. Egyetlen feltételt szabott a szolgáltató az igényléshez, csak olyan iskolák kaphatnak edényt, akik vállalják, hogy az edényeket csak az oktatási intézmények területén és nem közterületen helyezik el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: