fbpx

Nyilvánossá váltak a párkányi hulladékégető ügyében tett intézkedések

Az esztergomi Fidesz-KDNP frakció hétfői közleménye után kedden Esztergom polgármestere is felszólította a jegyzőt, tegye közzé a párkányi hulladéküzemekkel kapcsolatos valamennyi adatot. 

A frakció közleményében kérte, hogy a Párkányba tervezett hulladékégető üzemek térségre gyakorolt hatását vizsgáló tanulmány legyen azonnali hatállyal nyilvános, mindenki számára elérhető.

Ez év tavaszán derült ki, hogy a szomszédos Párkány városában több veszélyes hulladékot feldolgozó üzem építését tervezik. Az átlagos éves széljárás miatt az üzemek legnagyobb kockázatát Esztergom és térsége viselné. A testület egyhangúan döntött arról, hogy Esztergom Város Önkormányzata azonnali hatállyal készíttesse el a tervezett hulladékfeldolgozó üzemek a városra, az itt élők életminőségére gyakorolt hatását vizsgáló tanulmányt. A tanulmány elkészült, ám azt Esztergom Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala a mai napig nem hozta nyilvánosságra.

A felszólítás eredményeként minden információ az önkormányzat honlapján ide kattintva már elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: