fbpx

Szombathely feladja a saját hulladékgyűjtését?

Komoly gondok jöhetnek Szombathelyen a SZOVA Zrt-nél a második félévben, ha nem sikerül megegyezni a hulladékszállításban. Ez derül ki a Szombathely város honlapján elérhető SZOVA első féléves beszámolójából, amit a múlt héten csütörtökön tárgyalt a közgyűlés.

Az első félévben a társaság árbevétele és költségei ugyan növekedtek, de az éves terv időarányos részétől elmaradtak. A 2017. évi üzleti terv alapfeltételezése az volt, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-vel és az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel sikerül megállapodásra jutni, és ennek köszönhetően a hulladékgazdálkodási tevékenység volumene az első félévi csökkenés után a második félévben növekszik. A megegyezéstől nem csak a szolgáltatási volumen, hanem az árbevétel jelentős növekedését is várta a társaság.

A SZOVA beszámolója szerint a feltételezések azonban nem igazolódtak, az NHKV Zrt-vel és az STKH Sopron Kft-vel folytatott tárgyalásokon érdemi előrelépést a beszámoló elkészítéséig nem sikerült elérni. Emiatt a hulladékgazdálkodás helyzete továbbra is rendkívül bizonytalan, a beszámoló szerint az is előfordulhat, hogy a SZOVA Zrt. és a SZOMHULL Nonprofit Kft. kénytelen lesz ezt a tevékenységet feladni, megszüntetni. A második félévi bevételek várhatóan lényegesen alacsonyabbak lesznek a tervezettnél, ezért kérdéses, hogy a társaság üzleti tervét teljesíteni tudja-e. Amennyiben a bevételkiesést nem sikerül kompenzálni, úgy a társaság alaptevékenységei akár veszteségessé is válhatnak.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: