fbpx

Átalakuló hulladékgazdálkodás Heves megyében

37 település összefogásával megalakult a Zagyvakörnyéki Települési Szilárdhulladék-gazdálkodás Fejlesztése Társulás. Mivel a települések külön-külön nem pályázhatnak, csak komplex rendszerként, ezért tartották célszerűnek az összefogást, hogy együtt fejlesszék a hulladékgazdálkodást Heves megyében – írja a hatvanonline.hu.

Fejlesztenék Heves megyében a komplex hulladékgazdálkodási rendszert – különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre. Ennek érdekében 37 település fogott össze a KEHOP pályázati források elnyerése reményében. A tervek kivitelezéséhez az újonnan megalakult Zagyvakörnyéki Települési Szilárdhulladék-gazdálkodás Fejlesztése Társulás döntött az elnök személyéről, akinek egy tartózkodás mellett Kómár Józsefet, Heréd polgármesterét választották meg.

A társulás elnöke leszögezte, mindenképpen fejleszteni kell a hatvani telepet. A most meglévő hulladéklerakó mellett egy másik lerakót is építenének. Kómár József hozzátette, további gépek beszerzését is tervezik, valamint kiszolgáló szociális helységeket is terveznek felépíteni.

Az alakuló ülésen az idei év költségvetését is megtárgyalták, és a Nemzeti Fejlesztési Programirodával kötendő konzorciumi megállapodás lehetősége is szóba került, mivel a munka érdemi részét az NFP vállalja magára. De a célok már megvannak.

Egy nagy csarnokot terveznek, ahová egy olyan nagy szelektív válogatógépet tudnának beépíteni, ami megfelel az uniós előírásoknak, és kevés munkaerőt igényel

A társulás elnöke kérdésre válaszolva kifejtette, nem kell majd messzire vinni a településeken felhalmozott hulladékot, mivel kialakult egy olyan régió, ami Salgótarján, Hatvan és Jászberény környékét öleli fel. A változások várhatóan már a jövő évtől érződni fognak.

A cikk megjelenése a hatvanonline.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: