fbpx

Jövőre újra lesznek matricák a kukákon

Aki a hulladékszállítást igénybe veszi, annak fizetnie kell a szolgáltatásért – húzta alá nyilatkozatában az érdi hulladékkezelő társaság vezetője. Érden is vannak, akik megfeledkeznek erről a kötelezettségükről, ezért is tette közzé felhívását az ÉTH. Ebben hangsúlyozzák, hogy a hulladékszállítás a kötelezően igénybe veendő közszolgáltatások körébe tartozik, és minden érintett ingatlantulajdonosnak szerepelnie kell a közszolgáltató cég, így Érden az ÉTH nyilvántartásában – számol be az erdmost.hu.

Pató Simon cégvezető az ÉRD FM 101,3-nak elmondta: korábban a kukákon lévő matrica segített a nem fizetőket feltárni, de megváltoztak a gazdálkodási feltételek, és ebben az évben a matricák elmaradtak.

Jövőre ismét lesznek kukamatricák. Az ÉTH saját költségén ismét bevezeti ezt a rendszert, hogy tudják követni, kik nem fizetnek. Ugyanis Érden folyamatosan emelkedik a népességszám, sokan költöznek a városba évente, azonban nem mindenki jelentkezik be a hulladékkezelő társaság rendszerébe – hangsúlyozta Pató Simon cégvezető.

A cégvezető kiemelte, hogy aki most bejelentkezik az ÉTH rendszerébe, tiszta lappal indul, nem kell szankcióra számítania. A cég a szemétdíj fejében hetente elszállítja a kommunális hulladékot, havonta a szelektív hulladékot, évente többször a zöldhulladékot, évi egyszer házhoz menő lomtalanítás igényelhető, és a hulladékudvar is ingyen átvesz sokféle hulladékot.

A cikk megjelenése az erdmost.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .