fbpx

Irreális a haszonanyagoknál az idegenanyag arányra vonatkozó előírástervezet

A brit Recycling Association (Újrahasznosítási Szövetség) álláspontja szerint a kínai beszállításokra tervezett 0,3 %-os idegenanyag arányra vonatkozó előírás irreális. A szövetség, aki döntően papírhulladék kereskedőket képvisel, felszólította a kínai kormányt, hogy gondolja át terveit.

A kínai Környezetvédelmi Minisztérium más kormányzati szervekkel és hatóságokkal közösen kiadott egy nyilvános tervezetet a felülvizsgált környezetvédelmi követelményekről az importált másodnyersanyagokra vonatkozóan. Ebben a tervezetben egy egységes felső határ szerepel az idegenanyag tartalomra, amely 0,3 %, mely kiterjed a papír-, műanyag- és fémhulladékokra is.

A  Szövetség ezt az értéket túl alacsonynak tartja a papírhulladékban található ragasztószalagok, kapcsok, címkék és műanyag fóliák miatt, amelyek azonban könnyen eltávolíthatók a feldolgozás során.

Megoldásként a kartonra vonatkozó európai 1,5 %-os határértéket látnák, amely megfelelhetne a kínai papírgyáraknak, illetve egy valós gyűjtési és válogatási hatékonyságot adna.

A brit hulladékpapír szektor erősen függ az exporttól. Jelenleg a brit papírgyárak az országban keletkező mennyiségeknek csak mintegy 40 százalékát tudják feldolgozni, a többit pedig exportálják.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: