fbpx

Komoly szén-dioxid kibocsátást értek el a másodkézből vásárlók

Több mint 16 millió tonna szén-dioxid kibocsátását kerülték el a Schibsted Media Group-hoz tartozó szolgáltatásokat használók azzal, hogy használt dolgokat vásároltak az interneten keresztül. A Jófogást és Használtautó.hu-t is üzemeltető cég nyolc különböző országban, a cégcsoporton belüli apróhirdetési portálok elemzésével készített kutatást.

Az elemzésből kiderült, a közreműködő országok felhasználói csak azzal, hogy másodkézből vásároltak, 2016-ban összesen annyi káros gáztól védték meg a bolygót, mint amennyit egy repülő bocsájt ki, ha 1440-szer körbe repüli a Földet. Az érintett nyolc ország összesen 16,3 millió tonna felesleges szén-dioxidot spórolt meg.

Result Jófogás, Hungary

 

 

Csak a Jófogáson történt vásárlások 2016-ban összesen 200 000 tonnával csökkentették az ország szén-dioxid kibocsátását, ami felér 0,7 millió új ülőgarnitúra előállításának szén-dioxid termelődésével, de ennyivel kímélnénk meg a környezetet akkor is, ha a Budapesten 31 napra leállna a teljes közlekedés.

A nyolc ország összesen 16,3 millió tonna felesleges szén-dioxidot spórolt meg.

 

Forrás: schibsted.com

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: