fbpx

Brutális tűz volt a kezelőműben

Kigyulladt a hulladékkezelő telep a Bács-Kiskun megyei Vaskút külterületén szombaton. Mintegy ötszáz négyzetméteren erőművi fűtőanyagnak szánt darálék, háromszáz négyzetméteren pedig gumi égett – írja a Katasztrófavédelem.

A lángok egy labdarúgópálya nagyságú területen tárolt kommunális hulladékra is átterjedtek. A tűzesethez a bajai, a szekszárdi, a kalocsai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltókat riasztották. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is kivonult. Az egységek nagy erőkkel kezdték meg a tűz oltását.

katasztrófavédelem honlapja szerint az éjszaka ismét izzásnak indult a szemét a Vaskút külterületén lévő hulladéklerakóban. A lángokat késő estére eloltották ugyan, ám a telep egy részén újra szükségessé vált a tűzoltói beavatkozás. A bajai, a kalocsai, a kiskunhalasi, a mohácsi, a szekszárdi és a nagybaracskai hivatásos egységek vízsugarakkal dolgoznak a helyszínen, és átforgatják a hulladékot. Ismét a kivonul tűzesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Pethő Dávid készített az esetről videófelvételt is:

 

Forrás: BM OKF

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: