fbpx

Civil szervezet alakult a Trump-kormány környezetvédelmi döntései elleni harcra

Demokratákhoz közeli civil szervezet alakult a Trump-kormány környezetvédelmi döntései elleni harcra.  

Az Amerikai Híd a 21. században nevű civil szervezet célja, hogy erőteljes harcot folytasson a Trump-kormányzat környezetvédelmi intézkedései, elsősorban is az Egyesült Államoknak a párizsi klímaegyezményből való kiléptetése ellen.

A szervezet vezetője, Jessica Mackler, az Axios című portálnak elmondta: az is a célkitűzéseik közé tartozik, hogy minél szélesebb körben megismertessék a közvéleménnyel Donald Trump és kormányzata környezetvédelmi politikájának egészét. Ezt Jessica Mackler “veszélyes politikának”  minősítette. Mint kifejtette, a klímaváltozás nem csupán környezetvédelmi, hanem gazdasági probléma is.

A szervezet honlapot nyitott, aláírásokat gyűjt és reklámhadjáratot is szervez.

A Konzervatív Intézet nevű, republikánus nézeteket, véleményeket közlő hírportál szerint a globális felmelegedés és általában a környezetvédelem a 2018-ban esedékes, úgynevezett félidős választásokon a demokraták egyik fő kampánytémája lesz. A hírportál megjegyzi azt is: a civil szervezet fő támogatója Soros György, aki a tavalyi elnökválasztáson a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton kampányát 25 millió dollárral segítette. Soros mellett jelentős adományokat ajánlott fel az Amerikai Hídnak Tom Steyer, milliomos kockázatialap-kezelő bankár is, a Demokrata Párt szintén bőkezű támogatója.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: