fbpx

Tovább szigorítják a hulladékgazdálkodási előírásokat

Augusztus 1-től új szabályozás lép életbe Németországban az ipari hulladékok kezelésére vonatkozóan.

A hatályba lépést követően jelentősen szigorítják az ilyen típusú hulladékok szelektálását. A szabályozás minden olyan kisvállalkozásra vonatkozik, akik termelői vagy birtokosai bizonyos építési-bontási és/vagy termelési jellegű hulladékoknak.

A legfontosabb változások:

Gyűjtés: Ezidáig olyan ipari hulladékokra vonatkozó szabályozás volt érvényben, amely egyenrangúként kezelte az anyagában történő és az energetikai hasznosítást. Az anyagában történő hasznosítás arányát növelendő, augusztus 1-től közvetlenül a keletkezés helyén szelektáltan kell gyűjteni.

Dokumentálás: A szelektáltan gyűjtött hulladék mennyiségeket minden esetben dokumentálni kell. Azokat a hulladékmennyiségeket is dokumentálni kell, melyeket műszaki vagy gazdasági ésszerűtlenség miatt nem tudtak elkülönítetten gyűjteni. Ezen “vegyes hulladékok ” esetén előkezelő vagy feldolgozó technológiát kell igénybe venni.

Csak azok a vállakozások (pl: olyan szabadúszó vállalkozók irodái, melyek lakóházban működnek)engedhetik meg maguknak – a korábbihoz hasonlóan-, hogy a háztartásból származó hulladékukat az ipari hulladékukkal egy tárolóban gyűjtsék, akik csekély mennyiségű hulladékot termelnek. Ezek a vállalkozások mentesülnek a válogatási és dokumentálási kötelezettség alól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: