fbpx

Integráció: Soproni közszolgáltató Vas megyében

Vas megye 216 településén az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft. fogja végezni közszolgáltatóként a települési hulladék kezelését. Egységes szolgáltatást ígérnek, rugalmas és átjárható tájékoztatást és partnerséget remélnek az önkormányzatoktól.

A megyejárás utolsó állomásaként Szombathelyen tartott sajtótájékoztatót az STKH vezetése. Az új közszolgáltató felmérései alapján úgy látják, hogy egységesíteni kell a hulladékkezelést, hiszen szinte minden településen más a szolgáltatás tartalma. Van ahol csak kétheti vegyes hulladék gyűjtést alkalmaznak, viszont vannak olyan települések is, ahol házhoz menő szelektív gyűjtés is működik.

A megyében jelenleg is üzemelő négy ügyfélszolgálatot megtartják, a jövőben komplex rendszerben fogják működtetni. Szombathelyen a családi házas övezetben bevezetik a házhoz menő rendszerű szelektív gyűjtést, így ezeken a területeken megszüntetésre kerülnek a gyűjtőszigetek.

Az átállásról 100 ezer szórólap készült, mely a napokban a szombathelyi járás településein kézbesítésre kerül, amelyben minden szükséges információ elérhető az új rendszerről.

%d blogger ezt szereti: