fbpx

Bekeményítenek a társasházkezelők?

Nem hajlandók a szemétdíjakat a lakóktól begyűjteni a jövőben a közös képviselők és a lakásszövetkezetek Pécsen, ha a munkáért kapott jutalék mértékében nem sikerül megállapodniuk az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-vel.

A baranyai megyeszékhelyen a lakásszövetkezetek, társasházak jelentős részében eddig az volt a gyakorlat, hogy a lakások tulajdonosai nem önállóan, hanem a társasházkezelőn keresztül fizettek. Ez kedvező volt a szolgáltatónak, mivel csak egy számlát kellett kiállítania, kedvező volt a ház kezelőjének, mivel a hulladékszállítási díj összegének nagyjából tíz százalékát jutalékként megkapták a társasházak. Az NHKV Zrt. ezzel szemben mindössze három százalék kedvezményt adna a számla végösszegéből, melyért a közös képviselők nem vállalják a többletfeladatokat.

Az egyeztetést a közös képviselők megkezdték, a BaMa információ alapján eddig az NHKV Zrt. részéről válasz még nem érkezett.

A folytatást kíváncsian várjuk, mivel az országban máshol ekkora mértékű jutalékot nem alkalmaznak, sőt más megyei jogú városokban ezt bárminemű ellenszolgáltatás nélkül végzik.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: